1985 yılından bu yana Lacticaseibacillus rhamnosus GG DSM 33156 (LGG®), dünya genelinde 1100'ü aşkın bilimsel yayında ve 300’den fazla insan üzerinde yapılmış klinik çalışmada etkinliği ispatlanmış en güçlü probiyotik suşlardan biridir. 1990 yılından itibaren LGG®, gıda ve diyet takviyelerinde güvenle kullanılan bir bileşen olarak dünya çapında yaygın şekilde kullanılmaktadır.
Geniş çaptaki bu bilimsel araştırmalar, LGG® DSM 33156 suşun yeni doğanlardan¹, çocuklara²,³,⁴ hamile kadınlardan⁵,⁶ yetişkinlere⁷ ve yaşlılara⁸ kadar farklı yaşam evrelerinde ve sağlık alanlarında fayda ve güvenilirliğini kanıtlamaktadır.
LGG® DSM 33156 Probiyotik Suşu ile En Çok Araştırılan Sağlık Alanları
Bağışıklık Sistemi Güçlendirmesi
LGG® DSM 33156, daha az solunum yolu rahatsızlığı⁴,⁹, üç günden uzun süren üst solunum yolu enfeksiyonlarının daha az görülmesi⁴,¹² ve solunum rahatsızlığı belirtileriyle geçirilen gün sayısının azalması¹¹ ile ilişkilendirilmiştir.
Sindirim Sistemi Desteği
Hastane Enfeksiyonları
Cilt ve Alerjiler
Ağız ve Diş Sağlığı
Kanıtlanmış Genetik Stabilite
Son teknoloji genom dizileme teknolojisi kullanılarak, LGG® suşunun kapalı bir referans genom dizisi oluşturulmuştur. Elde edilen sonuçlar, LGG® probiyotik suşunun 1985 yılında ilk izole edildiği haliyle genetik olarak özdeş ve stabil kaldığını göstermektedir.¹⁶,¹⁷
Bu genom verileri, bağımsız bir üçüncü taraf tarafından doğrulanmış ve onaylanmıştır.
Üstün Hayatta Kalma Yeteneği
100 Patent ve Başvuru ile Korunan Bir Üretim Süreci
Sıkı bir şekilde kontrol edilen üretim sürecimiz, LGG® DSM 33156 suşunun tutarlılığını, stabilitesini ve bütünlüğünü eşsiz bir seviyede koruyarak üstünlüğünü garanti eder.
Son teknoloji üretim süreçlerimiz, LGG® suşunun pili bütünlüğünü korumasını sağlar. Bu özellik, LGG® DSM 33156 suşunun gastrointestinal sistemde bağırsak mukozasına daha güçlü yapışmasını destekler.
Güvenlik ve Onaylar
LGG®, Chr. Hansen A/S'nin tescilli ticari markasıdır.
Bu yazı yalnızca sağlık profesyonelleri için bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır.
Bu iletişim, nihai tüketici ürünlerinin tüketicilerine yönelik değildir.
Bu sayfadaki hiçbir ifade onaylanmış bir sağlık beyanı olarak algılanmamalıdır.
Mamsel İlaç, Türkiye’de patentli LGG suşunun logosunu kullanma hakkı olan tek yetkilidir.
Referanslar
1 Arvola T, et al. Pediatrics. 1999;104(5):e64.
2 Vanderhoof JA, et al. The Journal of Pediatrics. 1999;135(5):564-8.
3 Hojsak I, et al. Pediatrics. 2010;125(5):e1171-7.
4 Hojsak I, et al. Clin Nutr. 2010;29(3):312-6
5 Gueimonde M, et al. Journal of Pediatric Gastroenterology and Nutrition. 2006;42(2):166-70.
6 Lahtinen SJ, et al. J Allergy Clin Immunol. 2009;123(2):499-5019.
7 Holmboe Gondolf, U. (Ed.). (n.d.). The science behind Lactobacillus rhamnosus, LGG®. Chr. Hansen A/S. Hørsholm, Denmark.
8 Hatakka K, et al. J Dent Res. 2007;86(2):125-30.
9 Kajander, K et al. Alimentary pharmacology & therapeutics vol. 22,5 (2005): 387-94.
10 Davidson LE, et al. Eur J Clin Nutr. 2011;65(4):501-7.
11 Sindhu KNC, et al. Clinical infectious diseases: an official publication of the Infectious Diseases Society of America. 2014;58(8):1107-15.
12 Aggarwal S, et al. Indian J Med Res. 2014;139(3):379-85.
13 Nase L, et al. Caries Res. 2001;35(6):412-20.
14 Poerksen et al., J Dent. 2023;135:104599.
15 Glavina D, et al. Coll Antropol. 2012;36(1):129-32.
16 Vos WM. 2009. Proc Natl Acad Sci United States Am 106:17193 –17198.
17 Stage M, et al., Appl Environ Microbiol. 2020; 86(6)e02780-19.
18 Ref: data from Chr. Hansen Human Health Research.
19 Tuomola et al. 1999.
20 Lebeer et al. 2012.
21 Rasinkangas et al. 2014.
22 EFSA Panel on Biological Hazards (BIOHAZ). EFSA Journal. 2015;13:4331.
23 Food and Drug Administration. GRAS Notice No GRN 000049. 2002.
24 Kalliomäki, Marko et al. The Lancet, Volume 357, Issue 9262, 1076 - 1079
25 Baştürk A et al. Probiotics and Antimicrobial Proteins. Published online: 17 January 2019.
26 Alander M et al. (1999). Applied and Environmental Microbiology, 65:351-354
©Trubiotic Tüm hakları saklıdır by Mamsel İlaç