Dünyanın En Fazla Klinik Çalışmaya Sahip Probiyotik Suşu


1985 yılından bu yana Lacticaseibacillus rhamnosus GG DSM 33156 (LGG®), dünya genelinde 1100'ü aşkın bilimsel yayında ve 300’den fazla insan üzerinde yapılmış klinik çalışmada etkinliği ispatlanmış en güçlü probiyotik suşlardan biridir. 1990 yılından itibaren LGG®, gıda ve diyet takviyelerinde güvenle kullanılan bir bileşen olarak dünya çapında yaygın şekilde kullanılmaktadır.

Geniş çaptaki bu bilimsel araştırmalar, LGG® DSM 33156 suşun  yeni doğanlardan¹, çocuklara²,³,hamile kadınlardan,yetişkinlere⁷ ve yaşlılara⁸ kadar farklı yaşam evrelerinde ve sağlık alanlarında fayda ve güvenilirliğini kanıtlamaktadır.


LGG® DSM 33156 Probiyotik Suşu ile En Çok Araştırılan Sağlık Alanları

Bağışıklık Sistemi Güçlendirmesi

LGG® DSM 33156, daha az solunum yolu rahatsızlığı,⁹, üç günden uzun süren üst solunum yolu enfeksiyonlarının daha az görülmesi,¹² ve solunum rahatsızlığı belirtileriyle geçirilen gün sayısının azalması¹¹ ile ilişkilendirilmiştir.

  • LGG® DSM 33156 akviyesi, bağışıklık sistemi işlevi için önemli olan antikor seviyelerinde belirgin bir artış ile bağlantılıdır.
  • LGG® DSM 33156, bağışıklık hücrelerini (örn. T-lenfosit, doğal öldürücü hücreler) uyararak vücudun savunma tepkisini güçlendirebilir.

Sindirim Sistemi Desteği

  • LGG® DSM 33156, ishal vakalarının¹ daha az görülmesi, diyare epizodların daha kısa sürmesi,¹⁰,¹¹ ve normal bağırsak hareketlerinin desteklenmesi³,¹¹ ile ilişkilendirilmiştir.
  • LGG® DSM 33156, bağırsak geçirgenliğini iyileştirmeye yardımcı olur.  Özellikle antibiyotik kullanımına bağlı ishallerde ek destek sunabilir2.
  • LGG® DSM 33156 gaz ve şişkinlik gibi sindirim şikâyetlerini hafifletmek için kullanılabilir9.

Hastane Enfeksiyonları

  • LGG® DSM 33156, hastane yatışı sırasında oluşan gastrointestinal ve solunum enfeksiyonlarının görülme sıklığının azaltılmasında etkilidir4.

Cilt ve Alerjiler

  • LGG® DSM 33156 kullanımının atopik dermatit (egzama) ve alerji riskini azaltabileceği saptanmıştır. Gebelere ve yenidoğan bebeklerine L. rhamnosus GG verildiğinde plasebo verilenlere göre atopik egzemada %50 oranında azalma olmuştur24.
  • LGG® DSM 33156 inek sütü protein alerjisine (İSPA) bağlı semptomları azaltabileceğini klinik olarak kanıtlanmıştır25.

Ağız ve Diş Sağlığı

  • İnsan çalışmaları ve mikrobiyolojik değerlendirmelere göre, LGG® daha sağlıklı dişler¹³,¹⁴ ve ağız sağlığının bozulmasına sebep olan bazı bakterilerin daha düşük seviyeleri¹⁵ ile ilişkilendirilmiştir.

Kanıtlanmış Genetik Stabilite

Son teknoloji genom dizileme teknolojisi kullanılarak, LGG® suşunun kapalı bir referans genom dizisi oluşturulmuştur. Elde edilen sonuçlar, LGG® probiyotik suşunun 1985 yılında ilk izole edildiği haliyle genetik olarak özdeş ve stabil kaldığını göstermektedir.¹⁶,¹⁷
Bu genom verileri, bağımsız bir üçüncü taraf tarafından doğrulanmış ve onaylanmıştır.


Üstün Hayatta Kalma Yeteneği

  • Laboratuvar araştırmaları, LGG® DSM 33156 suşunun yüksek asit ve safra toleransına sahip olduğunu göstermiştir. Bu özellik, gastrointestinal sistemden geçerken hayatta kalması ve potansiyel faydalarını göstermesi için önemli olabilir.¹⁸
  • LGG® DSM 33156 suşu, bağırsak bariyer fonksiyonunu destekleyerek bağırsak bütünlüğüne katkıda bulunur ve bağışıklık sistemini destekler.¹⁸
  • Ayrıca, LGG® DSM 33156 suşunun bağırsak mukusuna güçlü yapışma kapasitesi sergilediği gözlemlenmiştir.¹⁹,²⁰
  • Pili adı verilen saç benzeri çıkıntılar, bağırsak mukozasına yapışmada kilit rol oynar.²¹
  • LGG® DSM 33156, mikroskop altında bakıldığında, eşit uzunlukta ve yoğunlukta pili yapısına sahiptir.
  • Yapılan klinik çalışmalara göre, Lactocaseibacillus rhamnosus GG DSM 33156 (LGG®) tüketimi durduktan sonra bile bağırsak mukozasında kalmaya devam eder26.

100 Patent ve Başvuru ile Korunan Bir Üretim Süreci

Sıkı bir şekilde kontrol edilen üretim sürecimiz, LGG® DSM 33156 suşunun tutarlılığını, stabilitesini ve bütünlüğünü eşsiz bir seviyede koruyarak üstünlüğünü garanti eder.

  • Diyet takviyelerinde LGG® DSM 33156, en az 24 ay  üstün stabilite gösterir.7
  • Chr. Hansen A/S kontrollü depolama ve suş hücre bankalarının yenilenmesi ile aynı suşu korumaya devam ediyoruz.
  • Üreticimizin Chr. Hansen A/S  Fermentasyon ve liyofilizasyon (dondurarak kurutma) konusundaki benzersiz uzmanlığımız, her seferinde yüksek kalitede aynı LGG® ürününü üretmemizi sağlar.

Son teknoloji üretim süreçlerimiz, LGG® suşunun pili bütünlüğünü korumasını sağlar. Bu özellik, LGG® DSM 33156 suşunun  gastrointestinal sistemde bağırsak mukozasına daha güçlü yapışmasını destekler.


Güvenlik ve Onaylar

  • LGG® DSM 33156  Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi (EFSA) tarafından "Nitelikli Güvenlik Varsayımı" (Qualified Presumption of Safety - QPS) statüsünde onaylanmıştır.
  • Ayrıca, Amerika Birleşik Devletleri Gıda ve İlaç İdaresi(FDA) tarafından "Genel Olarak Güvenli Kabul Edilen" (Generally Recognized As Safe – GRAS statüsündedir. ²³

LGG®, Chr. Hansen A/S'nin tescilli ticari markasıdır.

Bu yazı yalnızca sağlık profesyonelleri için bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır.
Bu iletişim, nihai tüketici ürünlerinin tüketicilerine yönelik değildir.
Bu sayfadaki hiçbir ifade onaylanmış bir sağlık beyanı olarak algılanmamalıdır.

Mamsel İlaç, Türkiye’de patentli LGG suşunun logosunu kullanma hakkı olan tek yetkilidir.

 

Referanslar

Arvola T, et al. Pediatrics. 1999;104(5):e64.
Vanderhoof JA, et al. The Journal of Pediatrics. 1999;135(5):564-8.
Hojsak I, et al. Pediatrics. 2010;125(5):e1171-7.
Hojsak I, et al. Clin Nutr. 2010;29(3):312-6
Gueimonde M, et al. Journal of Pediatric Gastroenterology and Nutrition. 2006;42(2):166-70.
Lahtinen SJ, et al. J Allergy Clin Immunol. 2009;123(2):499-5019.
Holmboe Gondolf, U. (Ed.). (n.d.). The science behind Lactobacillus rhamnosus, LGG®. Chr. Hansen A/S. Hørsholm, Denmark.
Hatakka K, et al. J Dent Res. 2007;86(2):125-30.
Kajander, K et al. Alimentary pharmacology & therapeutics vol. 22,5 (2005): 387-94.
10 Davidson LE, et al. Eur J Clin Nutr. 2011;65(4):501-7.
11 Sindhu KNC, et al. Clinical infectious diseases: an official publication of the Infectious Diseases Society of America. 2014;58(8):1107-15.
12 Aggarwal S, et al. Indian J Med Res. 2014;139(3):379-85.
13 Nase L, et al. Caries Res. 2001;35(6):412-20.
14 Poerksen et al., J Dent. 2023;135:104599.
15 Glavina D, et al. Coll Antropol. 2012;36(1):129-32.
16 Vos WM. 2009. Proc Natl Acad Sci United States Am 106:17193 –17198.
17 Stage M, et al., Appl Environ Microbiol. 2020; 86(6)e02780-19.
18 Ref: data from Chr. Hansen Human Health Research.
19 Tuomola et al. 1999.
20 Lebeer et al. 2012.
21 Rasinkangas et al. 2014.
22 EFSA Panel on Biological Hazards (BIOHAZ). EFSA Journal. 2015;13:4331.
23 Food and Drug Administration. GRAS Notice No GRN 000049. 2002.
24 Kalliomäki, Marko et al. The Lancet, Volume 357, Issue 9262, 1076 - 1079
25 Baştürk A et al. Probiotics and Antimicrobial Proteins. Published online: 17 January 2019.
26 Alander M et al. (1999). Applied and Environmental Microbiology, 65:351-354

ÜRÜNLERİMİZ

icon

©Trubiotic Tüm hakları saklıdır by Mamsel İlaç